Over ons

Wij zijn Edith, Sanne, Maryn en Marissa, de verloskundigen van Duna Lus. Praktijk voor Verloskunde Duna Lus begeleidt al 25 jaar vrouwen en hun partners vanaf kinderwens tot en met kraamtijd. Wij houden spreekuur in Numansdorp, Klaaswaal, Fijnaart en Willemstad, zo is er altijd een locatie dichtbij.

Liefde en aandacht

We begeleiden je niet alleen met medische zorg en kennis, maar ook met veel liefde en tijd in deze bijzondere periode. We zijn ervaren en betrokken, deskundig en persoonlijk, en we zorgen dat jij, je partner en jullie baby altijd centraal staan tijdens onze spreekuren en controle.

De naam Duna Lus is uit het Papiaments afkomstig, de taal op de Nederlandse Antillen. Het betekent ‘bevallen’ maar de letterlijke vertaling is ‘het licht schenken’, een symbolische betekenis.

Edith van Oosterom

Na 35 jaar weet iedereen wel dat ik verloskundige ben en dit werk mijn grote passie is. Maar daarnaast ben ik ook moeder van 2 volwassen kinderen en heb ik een lieve man, Johan, met wie ik 35 jaar ben getrouwd. Ook ben ik veel in de weer met mijn enthousiaste hond: Tebb een Lancashire Heeler. Als ik vrij ben kun je mij en Tebb het hele jaar rond in de tuin vinden, daar zijn wij altijd. Dit is mijn tweede passie. Ik kweek/zaai bijna al mijn planten zelf, ben eindeloos bezig met plant- en kleurcombinaties, moestuinieren, boomgaardje snoeien: heerlijk! Na een drukke dag in de praktijk, vind ik balans in mijn tuin!

Dan heb ik nog een derde passie en dat is Engeland en Schotland, uiteraard veel tuinen bekijken maar ook eindeloos met Johan en Tebb wandelen door de Highlands van Schotland of de mooie Yorkshire Dales in Engeland. Dit is een (veel te korte) omschrijving van wat ik allemaal graag doe, begin je over tuinen tijdens het spreekuur, dan raken we daar niet over uit gepraat, dat weet ik zeker!

Sanne Jordaan

Ik ben Sanne. Naast dat ik 10 jaar geleden gestart ben met werken als verloskundige ben ik ook docent op de opleiding Vroedkunde te Turnhout. Verloskundige is echt mijn passie. Nieuw leven blijft het grootste wonder dat er is.

In 2021 ben ik zelf moeder geworden. Heerlijk vind ik het om de raakvlakken te herkennen tijdens de gesprekken op het spreekuur. Zelf vind ik het moederschap geweldig. Al waren mijn zwangerschap en bevalling alles behalve als uit “het boekje” zou ik het zo weer over doen!

Lente en zomer zijn mijn favoriete seizoenen en ik ben het liefste buiten op pad met mijn gezin! Mijn favoriete vakanties zijn op de camping met onze vouwwagen. Heerlijk in de natuur, nieuwe plekjes ontdekken.

Maryn Quist

Hallo (aanstaande) ouders,
Ik ben Maryn Quist en ik kom uit Sint-Philipsland, eiland Tholen. In 2023 ben ik afgestudeerd als verloskundige in België. De Hoeksche Waard en het verdere werkgebied is voor mij geen onbekend terrein, omdat ik voor mijn verloskunde opleiding Social Work heb gestudeerd in Rotterdam en daardoor elke dag langs deze omgeving reed.

Na mijn Social Work opleiding ben ik mijn grote droom achterna gegaan om het prachtige vak Verloskunde te mogen gaan uitoefenen. Dit is echt wat bij mij past en ik zou niets anders meer willen doen. Zwangerschap, bevalling en kraambed heb ik altijd al iets magisch gevonden. Ik hoop dat ik dit zelf ooit mag ervaren. Voor nu hoop ik mijn passie, kennis en vaardigheden met jou te mogen delen tijdens deze bijzondere periode in jouw leven.

Naast mijn liefde voor verloskunde ben ik in mijn vrije tijd erg gedisciplineerd bezig met fitness en krachttraining. Ik doe dit al ruim drie jaar gemiddeld zo’n vier keer per week. Ik zou me geen leven zonder fitness meer kunnen voorstellen. Dit is mijn grootste hobby geworden nadat ik besloot mijn leefstijl om te gooien en gezonder te worden. Naast de fysieke voordelen heeft het mij mentaal ook sterker gemaakt en vind ik het heerlijk om even mijn hoofd leeg te kunnen maken. Ook vind ik het erg leuk dat ik mijn kennis hierover kan gebruiken in het vak als verloskundige.

Vanaf januari 2024 ben ik met erg veel enthousiasme komen werken als waarneemster voor Duna Lus. In de eerste maanden loop ik nog mee met Edith en Sanne om de praktijk te leren kennen en ingewerkt te worden. Daarna ga ik zelfstandig aan de slag en begeleid ik met veel liefde en plezier jouw zwangerschap, bevalling en kraamtijd.
Tot snel!

Marissa Teeuw

Ik ben Marissa Teeuw, getrouwd en woon in Hendrik-Ido-Ambacht. Mijn droom was altijd al om verloskundige te worden. Ik ben dan ook super blij en dankbaar dat ik dit mooie beroep mag uitoefenen! Het blijft elke keer weer een voorrecht om een onderdeel te zijn in de periode van zwangerschap, geboorte en kraamtijd. Het vertrouwen dat je van mensen krijgt, vind ik heel bijzonder.

Tijdens mijn opleiding heb ik ook stage mogen lopen bij Edith. Extra leuk dus om nu bij Duna Lus te mogen werken!

Op vrije momenten hou ik ervan om tijd door te brengen met vrienden en familie, een boek te lezen of een dagje weg te gaan. Verder speel ik ook dwarsfluit, wat een grote hobby van mij is en ik regelmatig graag doe!

Ik kijk ernaar uit om jullie te ontmoeten!

Spreekuur en locaties

Voor spreekuren op afspraak kun je bij ons op vier locaties terecht, zelfs in de avonduren. En natuurlijk zijn we 24 uur per dag, 7 dagen per week gemakkelijk te bereiken voor spoedeisende vragen of als de bevalling begint.

Zwanger? Meld je aan

Zodra je een positieve zwangerschapstest hebt, kun je je al bij ons aanmelden. Je hoeft niet te wachten tot een bepaalde week. Maar ook als je nog niet zwanger bent en een kinderwens hebt, staan wij voor je klaar. We kunnen je helpen met vragen over leefstijl en erfelijke aandoeningen, en bespreken de mogelijkheid van een vroege prenatale screening.

We zijn er voor jou

Als je onder controle bent bij Duna Lus, dan kun je ervoor kiezen om thuis te bevallen of om poliklinisch te bevallen (in het ziekenhuis). Wat het ook wordt, wij begeleiden je persoonlijk met onze ruime kennis, ervaring en betrokkenheid.
Ook bij een medische zwangerschap kunnen wij jou (gedeeltelijk) begeleiden.

Wat is het verschil tussen…

Wat is nu precies het verschil tussen de verloskundige, echoscopist en kraamverzorgende? Deze vraag krijgen wij vaker en we leggen het je graag uit zodat jij weet bij wie je voor wat terecht kunt.

Verloskundige

Een verloskundige is opgeleid om jou voor, tijdens en na je zwangerschap te begeleiden. Ze geeft informatie en advies en voert controles uit om te zorgen dat alles goed met jou én de baby gaat. Hierbij worden alle aspecten meegenomen: fysiek en mentaal en bouwen we graag een relatie op met jou en je partner. Alleen als er complicaties optreden, verwijst de verloskundige je door naar een arts of gynaecoloog. De verloskundige is aanwezig bij de bevalling.

Echoscopist

Alle echo’s tijdens jouw zwangerschap worden door de echoscopist gedaan. Wij werken hiervoor samen met een echocentrum. Bij een echo wordt gebruik gemaakt van geluidsgolven die elektronisch omgezet worden in een afbeelding. Met deze afbeelding kan gezien worden of de ontwikkeling van de baby goed verloopt.

Kraamverzorgende

Een kraamverzorgende weet alles van babyverzorging en vrouwen die net bevallen zijn. De kraamverzorgende assisteert de verloskundige tijdens de bevalling en is er tijdens de kraamtijd om zorg te verlenen. Naast de dagelijkse controles van moeder en baby, zorgt de kraamverzorgende ook dat het huishouden zo normaal als mogelijk doorgaat. Bij problemen of complicaties wordt contact gelegd met de verloskundige.